Nieuwe dirigent

Het Regionale Seniorenorkest Onderbanken (Beekdaelen) staat vanaf 24 april 2018 onder leiding van dirigent Jo Savelkoul. Hij is woonachtig in Obbicht en is sinds zijn 11e jaar actief met blaasmuziek en heeft dus inmiddels een rijke ervaring op dat gebied. Hij zal onze wekelijkse dinsdagmiddag repetities en alle uitvoeringen gaan begeleiden en dirigeren.
In het kader van het Muziek Collectief “De Kingbeek”, waarin drie harmonieorkesten van Grevenbricht en Obbicht samenwerken, fungeert hij als voorzitter. Vanuit dat kader dirigeert hij het schoolorkest van basisschool “De Kingbeek” en ook het jeugdorkest van harmonie St. Cecilia Grevenbricht.
Geeft opleiding aan muzikanten en heeft ervaring in arrangeren of componeren van muziek.
Als klarinettist doceert hij klarinet en theorie aan personen welke op latere leeftijd alsnog willen beginnen met muziek maken of willen ‘herintreden’.
Bij het Kerkraads Symfonie Orkest is hij als solo klarinettist tien jaar betrokken geweest en heeft dat orkest soms gedirigeerd, muziek voor geschreven en bewerkt.
Voor harmonie St. Cecilia Grevenbricht-Papenhoven (1e divisie) fungeert hij sinds 1990 als 2e dirigent en dirigeert jaarlijks kerkconcerten en straatoptredens, soms in taptoevorm.
Ook speelt hij in een blazersensemble met leeftijdsgenoten.
Dit jaar zal hij zijn studie HAFA-directie aan het conservatorium van Maastricht afronden.

Copyright © 2015 - 2022 Regionaal Seniorenorkest Beekdaelen